Network Systems and Telecomunications
[HOME]


aaa

ŠTA JE WIRELESS?OPREMA MAPA POKRIVENOSTI CENOVNIK KONTAKT [SERVIS]
 
 Najčešće postavljana pitanja

Šta je Wireless?

Wireless je sistem bežicne racunarske mreže koja za prenos informacija i podataka koristi radio talase. Mreža NST.Wireles je zasnovana na IEEE 802.11x standardu, i radi u frekventnom opsegu 2,4 GHz sa veoma malim snagama koje su reda ispod 50mW (podsecamo da obicni mobilni telefon radi sa snagom od 2W sto je 40 puta veće od 50mW). Kao takva mreža je potpuno usklađena i sa svim evropskim normativima o uticaju na čoveka, kao i svim tehničkim uslovima.

Zašto NST.Wireless?

U uslovima koji vladaju u većem delu Srbije, gde loša telefonska centrala i loša mreža, uslovljava loš pristup Internetu uz često pucanje veze što opet sa sobom povlači potrošnju impulsa, NST.Wireles vam nudi brz i kvalitetan bežicni pristup Internetu. Bez zauzeća telefonske linije i potrošnje impulsa, ovo je pogotovo izraženo u gradovima koji nemaju sopstvenog Internet provajdera pa im se tarifira međumesni ili neki skuplji telefonski impuls.

Šta nudi NST.Wireless?

Kvalitetan i stalni pristup Internetu, 24h dnevno non-stop, bez upotrebe telefonske linije.
Elektronsko poslovanje (E-Banking).
Povezivanje računarskih mreža vaših udaljenih poslovnih objekata (kancelarija-magacin).
E-mail nalog koji možete koristiti pomocu Outlook-a (ili bilo kog E-mail klijenta) ili Webmail-a (u okviru mreže)
Provera potrošnje (web pristup)
Pristup našem lokalnom FTP serveru odakle možete skinuti naručene fajlove kao i fajlove koje su drugi naručivali ili koje smo mi postavili (najnovije verzije programa, igrica, drajveri...).

Koliko je brz bežicni internet?

U poredenju sa najkvalitetnijom telefonskom vezom, bežicni internet je duplo brži ili čak četiri puta brži!

Sigurnost mreže ?

NST.Wireless pruža najviši moguci vid zaštite podataka jer je sva Vaša komunikacija zašticena 128-bitnom enkripcijom. Namenjen je maksimalnom podizanju sigurnosti mreže, elektronskom trgovanju i nedavno uvedenom servisu u domacim bankama: E-banking. Instalirani Firewall pod Linux serverom vam nudi maksimalnu zaštitu od napada sa Interneta.

Da li možete da zadržite svoj stari E-mail nalog?

Naravno, pod uslovom da to Vaš stari provajder podržava. A podrazumeva se da dobijate i E-mail nalog na NST.Wireless (npr:vase_ime@nst.co.yu). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - NST Optimized for: IE, 1024 x 768 resolution